Instagram Tips

Hi MATTISE Ambassador ✨

Hieronder volgen enkele tips om in overweging te nemen bij het gebruik van je IG account en het posten van je foto's.

Foto

Op zoek naar een goed idee? Uit ervaring doen foto's in de horloge en sieraden niche het veruit het beste wanneer de foto vanuit first person (ooghoogte) wordt genomen.

De foto moet natuurlijk ook prettig zijn om naar te kijken, om die reden is het belangrijk dat de foto een hoge resolutie heeft en niet te druk is. Op het @mattisebrand Instagram account gebruik ik graag foto's waar de achtergrond gemakkelijk lichter van te maken is, dit ook voor rust in het complete plaatje van feed, hier later meer over 👇🏻

Snapseed (Google)

Snapseed is een complete, professionele foto-editor voor je iPhone of Android smartphone waarin je op hele gemakkelijke wijze nog even aan je foto's kunt tweaken!

Zo kun je bijvoorbeeld spelen met verzadiging, vervagen en filters ✨

Feed

Om bezoekers te motiveren terug te keren naar jouw IG pagina of dan wel je te volgen, is het verstandig je pagina leuk aan te kleden. Zo wordt geadviseerd je pagina een duidelijke sfeer en thema te geven. Dit kan bijvoorbeeld door consistent gebruik te maken van kenmerkende kleuren en filters, of door aandacht te besteden aan het soort foto's (compositie, perspectieven, etc.).

@cherelleoverklift gebruikt voor haar foto's een kleurenpalet die haar volgers van haar gewend zijn en heeft hiermee haar eigen distinctieve/kenmerkende stijl.

Ook @a_deruijterx heeft een kenmerkend uiterlijk gegeven aan haar feed. Door deze terugkerende compositie/perspectief herkennen haar volgers direct wanneer ze voorbij een foto van Anna komen.

Post

Wanneer je veel aandacht besteed aan je IG account dan is een eventuele volgende stap om je account om te zetten naar een business account (via instellingen). Dit geeft je inzicht in allerlei statistieken over je publiek. Zoals gender, locatie, leeftijd en tijd op de dag dat ze het meest actief zijn (handig voor het posten!).

Instagram hecht veel waarde aan accounts die actief interactie hebben met hun volgers. Het eerste uur na posten wordt er dan ook verwacht dat je extra actief bent.

Daarom is het, vooral in dit eerste uur, belangrijk om te reageren op posts, reageren op comments, liken, Stories in je verhaal plaatsen, etc.

#

Hashtags

Doe onderzoek naar de meest populaire hashtags in de markt! Zo kun je andere Instagrammers naar jouw profiel trekken. Bevallen jouw foto's en feed dan worden deze Instagrammers wellicht volgers. Je kunt maximaal 30 hashtags per post plaatsen, stuk voor stuk geven ze je de kans gevonden te worden door een groter publiek.

Kies je hashtags nauwkeurig uit, ga op zoek naar de setting met hashtags waar jouw pagina in thuis hoort door te zoeken via de explore tab in de IG app of bijvoorbeeld via een externe website als top-hashtags.com.

Deze Hashtags kun je plaatsen in de caption (beschrijving) van je post of als eerste comment. Hoewel tags plaatsen in je eerste comment een stuk strakker staat, is er een mogelijkheid dat je post niet helemaal bovenaan de 'recent posts' van jouw hashtags terecht komt en de kans krijgt om bij de popular posts te belanden.

PS

👆🏻 Lieve ambassadors remember, al deze tips zijn suggestief, neem ze vooral in overweging en mocht je vragen of twijfels hebben, app mij!

 06 83807190 

30 day return policy

free shipping in NL

1 year warranty

SHOP

SERVICE

INFO

MATTISE

  • Mattise instagram page
  • Facebook page Mattise

info@mattisewatches.com

© 2020 All rights reserved.